Los in Laos
Door: Malky
Blijf op de hoogte en volg Malky
18 Januari 2012 | Laos, Vientiane
Vanuit Thailand zijn we met de slowboat naar Luang Prabang gegaan. De reis duurde 2 dagen, 2 hele lange dagen. Het uitzicht was echt prachtig vanaf de rivier, maar na een paar uur heb je dat ook wel weer gezien, laat staan na 2 dagen. De boot zat eigenlijk overvol, wat op zich niet erg was want jor en ik hadden een zitplek :), maar voorderest geen trip om nog meer over te schrijven.
Luang Prabang
Gelukkig was de eindbestemming van deze reis zeer de moeite waard! Luang Prabang is echt een super mooi stadje met veel tempeltjes, een leuke avondmarkt en chique frans georienteerde restaurantjes.(met nog
genoeg budget dingen voor ons)
Wat me meteen op het volgende onderwep brengt, de franse invloeden in Laos. En dan vooral de baguettes met LA VACHE QUI RIT. Na alleen maar toast gegeten te hebben in Thailand is zo'n baguette echt een geschenk uit de hemel!
Verder hebben we tempeltjes bekeken, fietsen gehuurd en heerlijk gegeten op de markt. Op de markt had je een buffet en mocht je voor 10000 kip(ongeveer 1 euro) 1 keer je bord vol scheppen met super lekkere dingen. Rijst, noodles,groenten,tahu en nog paar heerlijke dingen, maar geen idee eigenlijk wat het precies was.
Luang prabang is ook de plek waar we oud en nieuw hebben gevierd. In de bar Utopia. Voor deze gelegenheid mochten de barretjes zo lang op blijven als nodig was. Normaal gesproken sluiten de barretjes rond een uurtje of half 12 en als je dan nog verder wil is de bowlingbaan de place to be. Overal in Laos is de bowlingbaan tot 2 uur in de nacht open. Voor het eerst in ons leven stonden we om 12 uur s'nachts in een jurkje en op slippers af te tellen, en ik kan je vertellen dat dat zeer aangenaam is! Oud en nieuw hebben we gevierd met een gezelschap van zweedse en nederlandse mensen, super gezellig!
De dag na oud en nieuw hebben we heerlijk brak bij het zwembad gelegen! Dat was dus 1 januari ;)
Vang Vieng
Iets heel anders dan Luang prabang. Vang vieng staat bekend om het tuben. Voor de mensen die geen idee hebben wat dit is, hier een korte uitleg:
In Vang Vieng heb je een rivier met aan weerskanten barretjes. Het idee is dat je een tube huurt, een rubberband, waarmee je de rivier afgaat. Onderweg word je door jongens met touwen binnengehaald in de barrtjes om gezellig een drankje te doen en te dansen.
In de praktijk gaat dit ' ietsje' anders. Het hele dorp zat toen wij er waren vol met Australiers die het er flink van nemen.
Zij huren geen tube en beginnen om 12 uur keihard te zuipen tot een uurtje of 8 's avonds want dan gaan de barretjes dicht en als ze terug zijn in het dorp gaan ze verder waar ze gebleven waren.
De eerste keer dat jor en ik in Vang Vieng aankwamen hebben we 1 keer getubed. En niet zoals hierboven aangegeven, maar op de 'beschaafde' manier. Helaas kwam er voor jor halverwege een eind aan het tuben want ze was ziek. Je weet wel, ze had last van waar alle reizigers op een gegeven moment last van heeft.
Toen ik rond een uurtje of 6 weer terug was in de het dorp voelde ik me ook niet helemaal goed, niet omdat ik zoveel had gedronken, maar ook ik zat aan de diarree. Vervelend, dan ben je samen ziek, maar dat viel reuze mee. Want als je ergens ziek word kan het maar beter in Vang Vieng zijn want in alle restaurantjes kun je Friends kijken! 2 dagen hebben we gechilled en friends gekeken.
Vientane( de meest saaie hoofdtad van de wereld)
Nadat we ons beide weer beter voelde zijn we verder naar het zuiden gegaan, naar Vientane. We wilden hier ons visum regelen voor Vietnam. We hadden beter in Vang Vieng kunnen blijven want Vientane, daar is echt niets te beleven. Al vrij snel hadden we besloten om weer terug te gaan naar Vang Vieng. Om daar het visum voor Vietnam te regelen en natuurlijk nog een keer te tuben.
Vang Vieng, de 2de keer
Heel anders dan de 1ste keer!
Natuurlijk eerst de belangrijkste dingen gedaan, hostel gezocht, visum geregeld en toen weer gaan tuben!
Maar nu zonder rubberband. En al vrij snel aan het bier. If you can't beat them, join them. En dat hebben we gedaan! Maar natuurlijk wel verantwoord. We leven nog steeds!
Nu zitten we in Phonsavan(bijkomen van het tuben) en vertrekken morgen naar een dorpje waarvan ik de naam even niet meer weet. De 23ste gaan we naar Vietnam. We willen graag naar Hanoi en Halongbay, maar het weer doet ons veel te veel denken aan Nederland. weersvoorspelling voor de komende 2 weken:
10 tot 12 graden en regen.
We gaan wel, maar weten niet hoe lang we het volhouden aangezien we niks van warme kleding bij ons hebben.
We zien het wel!(mijn favoriete zin)
Zo dat is het voorlopig, tot in Vietnam ;)
X
18 Januari 2012 - 18:43
Carla:
Haaaai globetrotters.....
ik dacht al waar blijft de nieuwe update hahah.. Nou ik heb hem weer met veel plezier gelezen hoor. Lijkt me heerlijk dat tuben :-) moet ik toch ook een keer doen ;-). Dat Laos zoveel franse invloeden heeft zeg,, dat is toch wel apart helemaal als je der baquette met de lachende koe kan eten.... mmaaar wel lekker natuurlijk. Ben je de rijst en de noodles nog niet zat Malk.. Hoe vind je die heerlijke vruchtensmoothies ?? aaaaahh zo lekker.. Een vriendin van mij zit nu ook in Thailand dus ik word van alle kanten met verhalen bestookt .. maar dat vind ik alleen maar leuk hoor. Nou jullie nu richting Vietnam, ook dat schijnt supermooi te zijn en minder toeristisch,.. nou ik ben benieuwd naar jullie bevindingen..
Ok meiden,, heeel veel plezier..... enne ik kijk uit naar het verhaaltje over vietnam.
groetjes vanuit een donker en nat Amstelveen bluuuuhh xx carla -
18 Januari 2012 - 23:34
Ria:
ha meiden, wat een avontuur! ik verbaas me er iedere keer weer over, wat je in een korte tijd al niet kan meemaken, anderhalve maand weg en al zoveel gezien ervaren........ ik ben toch wel een klein beetje 'jaloers' hoor :) vervelend hoor die darmen..... maar gelukkig hebben jullie tussen de bedrijven door je ding kunnen doen en die lachende koe kunnen eten hahha. Je kunt zo ver niet zijn of er is altijd wel iets wat bekend is, zo zie ja maar weer, voor ieder wat wils.
benieuwd hoe jullie het in vietnam vinden, buiten het weer dan, dat is wel jammer, maar het is nog altijd warmer dan hier, onder nul nu af en toe brrrrrrrrrrr, rookworsten en stampotten vliegen hier de pan in en uit hahahha. -
18 Januari 2012 - 23:39
Ria:
En mijn internet vloog de lucht uit, dus ga ik nog even verder.....
kan nu al niet wachten tot het volgende verslag! zo leuk om te lezen wat jullie doen en te horen dat het goed gaat met jullie.
nou ladies, go with the flow en geniet van alle momenten,
dikkuhnkuf vanuit het saaiemotregenvrieskoude Amsterdam Zuidoost... xxxxxxxxx tot snel!